Hur fungerar det med förmånscykel?

Fler och fler företag intresserar sig för förmånscykeln och det är inte konstigt; förmånen är eftertraktad bland anställda. Med en förmånscykel kan den anställda spara upp till 45% vid ett cykelköp och för dig som arbetsgivare är det 100% kostnadsneutralt. Som anställd finansierar du förmånscykeln via ett bruttolöneavdrag. Då kostnaden dras innan skatt blir priset mycket lägre än ett direkt köp i butik.

Vad kan jag välja för cykel?

På Cykelhuset har vi 100-tals olika modeller från kända varumärken. Du kan välja fritt från hela vårt sortiment. Då det inte finns några krav på att du måste använda cykeln i tjänsten kan du välja brett i Cykelhusets sortiment så oavsett om du vill ha en Elcykel, Mountainbike, racer, lådcykel, hybrid eller en vanlig standardcykel så hittar du det hos oss. Är du osäker på vad du vill ha så kan vi hjälpa dig i ditt val av cykel. Beroende på hur din arbetsgivare satt avtalet så kan du till och med köpa flera cyklar.

Elcyklar

Vad blir kostnaden för min cykel?

Kostnaden varierar på ditt val av cykel och tillbehör samt din marginalskatt. Kostnaden kan även variera något på om du kommer använda cykeln i ditt arbete eller om din arbetsgivare vill hjälpa till med ett arbetsgivarbidrag. Det finns även ett par olika fördelaktiga servicepaket som påverkar priset men dessa är naturligtvis valfria.  Vilken cykel du än väljer, vilken marginalskatt du än har eller vilket servicepaket du än väljer så blir kostnaden enormt fördelaktig gentemot ett direktköp i butiken. För en noggrannare uträkning och pris kan du använda kalkylatorn nedanför. Priset för cykeln utgår från cykelns ordinariepris och kan ej utnyttjas med andra rabatter eller kampanjer.

Hur gör jag som arbetsgivare om jag vill erbjuda förmånscyklar?

Fler och fler företag intresserar sig för förmånscykeln och det är inte konstigt; förmånen är eftertraktad bland anställda, bidrar till ett hälsosammare och grönare liv, och inte minst gör er till en mer eftertraktad arbetsgivare. Men det kanske bästa av allt? Med förmånscykeln sparar anställda upp till 50% jmf. med privatköp och för dig som arbetsgivare är det 100% kostnadsneutralt, inga anslutningskostnader och eftersom det är den anställde som finansierar förmånscykeln via sitt bruttolöneavdrag har ni heller inte några rullande leasingkostnader. Då allt sker per aotomatik är det minimal administration för dig som är arbetsgivare.

Hur gör jag som anställd om jag vill ha förmånscykel?

Då det kan vara en stor investering att köpa ny cykel direkt i butik kan förmånscykel vara det perfekta alternativet för dig och dina arbetskamrater. Din arbetsgivare måste godkänna upplägget genom att skriva ett kontrakt med oss. Vill du veta mer ingående hur du skall gå tillväga ladda ner vår folder HÄR eller kontakta oss via telefon eller formuläret nedanför så hör vi av oss. När allt väl är klart mellan oss och arbetsgivaren kan du logga in på vår portal eller komma in i någon av våra butiker för att komma igång med ditt cykelköp

Vad ingår?

Utöver cykeln och eventuella tillbehör (skärmar, lås, belysning, mm) så ingår montering, vanlig garanti och en fri service inom första året. Det ingår även en helförsäkring med varje cykel där det är 0kr i självrisk och utan åldersavdrag förutsatt att du har ett godkänt (SFF) bygellås till cykeln. Det ingår även en självrisks reducering så du har ALLTID 0kr i självrisk och inget åldersavdrag på ersättningen när du skaffar en ny cykel.

Vill du känna dig extra trygg kan du teckna ett serviceavtal med cykeln. Välj mellan tre olika nivåer

  • Bas - 55kr imånaden (ger dig totalt 700kr per år för service och ev delar som behövs bytas)
  • Trygg - 85kr i månaden (ger dig totalt 1200kr per år för service och ev delar som behövs bytas)
  • Bekymmersfri - 135kr i månaden (ger dig totalt 2000kr per år för service och ev delar som behövs bytas)

Serviceavtalen är helt frivilliga men rekommenderas starkt för en cykel behöver kärlek som allt annat för att fungera.

 

Man på cykel

F.A.Q

Kan alla få tjänstecykel?

Du måste vara tillsvidareanställd på företaget och godkänd av din arbetsgivare i vår portal.

Vem tecknar jag avtalet med?

Som anställd tecknar du ett avtal med din arbetsgivare. Arbetsgivaren tecknar ett avtal via oss. Vill du veta mer om avtalet eller få lite mer ingående information kan du kontakta oss via telefon eller formuläret längst ner på sidan.

Hur lång är leasingperioden?

Du tecknar dig för 3 år (36 månader)

 

 

 

Finns det speciella krav på hur jag skall använda min förmånscykel?

Du får använda cykeln när du vill, hur mycket du vill och vart du vill. Vet du att du kommer använda cykeln i tjänsten kan du komma ner ytterligare i månadskostnad. Titta på vår priskalkulator längre ner på sidan.

Vad kostar det att köpa loss cykeln efter avtalstiden?

Efter 36 månader kan du köpa loss cykeln för marknadsvärde, där 20% av nyvärdet är ett riktpris för en 3 år gammal cykel. Det är alltså marknadens efterfråga som styr efter att avtalet gått ut så det är omöjligt att säga ett fast pris när avtalet sluts.

Måste man köpa loss sin tjänstecykel?

Du kan välja att lämna tillbaka cykeln, köpa loss cykeln eller byta in den för en ny förmånscykel.

 

Ingår service?

Inom det första året ingår en säker cykel koll där vi går igenom cykeln. Vill du ha service kan du vid köpet teckna ett av de tre fördelaktiga servicepaketen vi erbjuder vid köp av förmånscyklar.

Vilka garantier gäller för förmånscykel?

Samma garantier som det gör för alla cyklar förutsatt att cykeln har skötts enligt leverantörens anvisningar och under normala förhållanden. Det ingår även en mobilitetsgaranti med ersättning för transport och hyrcykel.

Vad händer om jag exempelvis är ledig en längre period?

Om du av någon anledning inte kommer få din vanliga bruttolön (pga tjänstledighet, långtidssjukskriven, föräldraledig, osv) så reglerar arbetsgivaren ditt bruttolöneavdrav.

Vad har jag som anställd för ansvar när jag skaffar en förmånscykel?

Vid införskaffande av förmånscykeln skriver du på ett avtal där du bla ger arbetsgivaren rätt att göra ett bruttolöneavdrag på din lön. Avtalet kan du läsa på vår portal och det finns även hos din arbetsgivare. Det ligger också på ditt ansvar att se till så cykeln är försäkrad (via ditt hemförsäkringsbolag)

Kan jag köpa en förmånscykel till redan nedsatt pris?

Nej. Förmånscyklar kan inte fås till kampanjpris eller med andra erbjudanden som ex Idrottsrabatten. Alla cyklar utgår från ordinariepriser.

När får jag min cykel?

Cykeln levereras inom ett par dagar efter att avtalet är signerat och klart. Du blir meddelad att din cykel finns klar för leverans i den butik du valt att hämta ut den. Köper du cykeln via vår E-handel får du ett meddelande att cykeln är på väg med DHL.

Laddar...
Design & Teknik av Creative Army